Assegurança de viatge

 

Com sempre, quan contractes una assegurança esperes no haver-la de fer servir mai. Ara bé, a vegades passen incidents i, si estàs a l’estranger, els problemes esdevenen més grossos. Una assegurança d’assistència en viatge et permet viatjar amb tota tranquil·litat i això no te preu, sobretot quan t’acompanyen marrecs.

 

Has de tenir en compte que no coneixes la idiosincràsia del país i és possible que tampoc dominis la llengua. L’assegurança d’assistència en viatge et proporciona la informació i el suport que necessites en moments crítics i t’evitarà grans i inesperades despeses.

 

A continuació exposem els avantatges de tenir assegurança quan viatges i alguns temes a tenir en compte a l’hora d’escollir el producte assegurador. Viatjar comporta riscos (sense posar-nos dramàtics), tu decideixes fins a quin punt els assumeixes o te’n protegeixes.

 

Què esperes que et cobreixi l’assegurança d’assistència en viatge?

 

L’assistència mèdica és una de les cobertures principals i el motiu pel qual la majoria de viatgers contracten aquest tipus d’assegurances.

Si et poses malalt a l’estranger, la companyia (a través del telèfon d’informació) t’indicarà el professional més proper on dirigir-vos. L’Asseguradora es farà càrrec del servei mèdic i a més també pot assumir altres despeses.

 

Aquestes són altres cobertures també molt interessants:

Repatriació

En cas que sigui necessari, tant per malaltia o accident o fins i tot per defunció, et cobriran el trasllat des del país on estiguis fins a la teva localitat.

Anul·lació i cancel·lació del viatge

Si et veus amb la necessitat d’anul·lar el viatge per algun dels motius especificats a la pòlissa (mort, malaltia greu o accident corporal propi o d’algun familiar), l’asseguradora et retornarà els diners (fins al límit establert) de les despeses relacionades amb el viatge.

Demores

Si s’endarrereix el teu mitjà de transport, la companyia es farà càrrec de despeses per dietes, allotjament i, fins i tot, de transport alternatiu, en funció del temps de demora.

Pèrdua o robatori de l’equipatge

Rebràs una indemnització si el teu equipatge s’extravia durant el trajecte, te’l roben, pateix algun dany o arriba més tard que tu mateix.

Accidents

Rep indemnització en cas de ser víctima d’un accident,  sigui per invalidesa, rescat o mort. Sempre s’estableix un capital màxim.

Responsabilitat civil

Cobertura per danys causats de forma involuntària a terceres persones o a les seves pertinences.

Assistència legal i fiances

Et garanteix també,  la cobertura d’assessorament i assistència legal a l’estranger, avançament d’una fiança judicial, despeses per la recuperació de dades, etc.

 

 

Si tens especial interès amb alguna d’aquestes cobertures, et recomanem fervorosament que analitzis amb deteniment les condicions particulars que contempla la pòlissa i mai donis per descomptat que està inclosa. Les condicions d’una assegurança poden variar molt entre productes i companyies asseguradores.

 

Un exemple és l’assegurança que t’ofereixen les companyies aèries molt oportunament, en el moment de comprar els bitllets de vol. Atenció amb aquests productes perquè moltes vegades són molt justos en l’àmbit de cobertures i de capitals assegurats.

 

Escull una assegurança que s’adapti al teu viatge i fixa’t molt bé amb els capitals contractats.  Especialment l’assistència mèdica i la responsabilitat civil si viatges amb nens.

 

A on viatgeu?

És una de les coses que cal tenir en compte a l’hora de contractar una assegurança d’assistència en viatge. En el darrer article ja comentàvem que aquest determinarà el capital a assegurar respecte al cost mitjà dels serveis sanitaris en el país en qüestió.

 

No és recomanable agafar una assegurança de menys de 100.000€ de capital assegurat per assistència mèdica en viatges extraeuropeus. Per fer-se una idea, una operació d’apendicitis als Estats Units pot costar fins a 40.000€ i l’estada mitja hospitalària costa fins a 30.000€.

 

Sigues previsor, contracta l’assegurança amb antelació

Si ja tens clar que vols contractar una assegurança d’assistència en viatge, no ho deixis per l’últim moment. Per a algunes companyies és indispensable contractar-la abans d’iniciar el viatge.

 

En molts casos cal passar un període de carència per poder gaudir de determinades cobertures.  Per exemple, per anul·lació i cancel·lació del viatge cal haver contractat l’assegurança com a mínim 72h. abans. Fins i tot hi ha alguns productes que et poden donar un termini màxim de dies després de comprar el vol, si vols que l’assegurança inclogui la cobertura de cancel·lació/anul·lació del viatge.

Assegurança de Viatges

VOLS SABER MÉS SOBRE L'ASSEGURANÇA D'ASSISTÈNCIA EN VIATGE?

Deixa les teves preguntes i et respondrem el més aviat possible

Nom i Cognom

Correu electrònic

Comentaris

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment