No cubre el seguro del coche

És fàcil que pensis que amb el cotxe assegurat a tot risc estàs cobert davant de qualsevol eventualitat però no és exactament així. És veritat que el seu nom pot confondre però només és una manera de distingir-la de l’assegurança a tercers, que és obligatòria.

 

L’assegurança a tot risc cobreix els danys que puguis causar al vehicle contrari i també els del teu cotxe, en cas d’accident. Ara bé, no té cobertura il·limitada, hi ha diverses situacions que has de tenir en compte per què en la majoria de companyies asseguradores no t’indemnitzaran:

 

 

1- Circular amb la ITV caducada

Circulant amb la ITV caducada t’arrisques a haver de pagar una multa però aquesta despesa serà anegdòtica si  a més tens la mala sort de provocar un accident. En aquest cas la teva companyia no assumirà les despeses derivades dels danys del teu cotxe però tampoc els que hagis provocat al cotxe contrari. Ho hauràs de pagar de la teva butxaca i ja et pots imaginar que no serà barat.

 

2- Conduir sense punts

En cas de ser el culpable d’un accident de trànsit i tenir retirat el carnet de conduir per extinció de punts o per ordre judicial, la companyia no es farà càrrec de les despeses per danys personals o materials derivats del sinistre.

 

3- Tenir un accident de cotxe contra un familiar

Per evitar fraus la majoria de companyies asseguradores posen limitacions quan es veuen involucrades dues persones amb relació de parentesc. Tenint en compte el grau de parentesc (primer, segon o tercer grau) i de dependència. Cal revisar les condicions de la pòlissa perquè pot variar en cada cas.

 

4- Fills menors de 25 anys no inclosos a la pòlissa

Encara que el teu fill t’agafi el cotxe de forma ocasional és recomanable incloure’l com a conductor. D’altra banda, si tingués un accident i no constés a la pòlissa l’asseguradora ho podria interpretar com un acte de mala fe i suprimir l’afecte de l’assegurança. És veritat que la prima augmentarà notablement amb la inclusió del menor però el cost de no notificar-ho a la companyia, pot ser molt més alt.

 

També és important veure si el contracte fa referència als anys de carnet del conductor.

 

5- Accident en vies no aptes

Si ets un conductor intrèpid, has de tenir en compte que conduir per camins de cabra o no asfaltats (encara que siguin aparentment transitables) és molt possible que deixis de tenir cobertura durant aquest trajecte. En cas de tenir un incident en vies no reconegudes per l’Estat, la companyia no només no et proporcionarà assistència, sinó que tampoc cobrirà els danys que hagi pogut sofrir el teu vehicle.

 

6- Conduir ebri

Una altra exclusió generalitzada a totes les assegurances de cotxe és conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues. Per tant val plantejar-se agafar un taxi si has begut de més, ja que a banda de la sanció de trànsit hauràs de fer front als perjudicis propis i a tercers, si és el cas.

 

7- Tuning no declarat

És indispensable comunicar a l’asseguradora les modificacions tan externes (carrosseria) com internes (de mecànica) del vehicle respecte del model de sèrie, ja que això significaria una variació del risc de l’assegurança. Si no ho fas saber a la companyia, aquesta no et donarà cobertura en cas de sinistre.

 

8- Superar el límit de passatgers o de càrrega

Portar més càrrega o més passatgers del compte és delicte i la companyia asseguradora tampoc t’indemnitzarà.

 

9- Furt del cotxe

Si es produeix un robatori del vehicle per negligència del conductor, com per exemple deixar-se les claus posades, es converteix automàticament en un furt i no té cobertura a la pòlissa.

 

10- Danys produïts per efectes naturals, polítics o socials extraordinaris

Els perjudicis que pugui patir el teu vehicle per un desastre natural (inundació, huracà, terratrèmol, etc.), terrorisme, manifestacions, actuacions de les forces de l’estat o cossos de seguretat en temps de pau, els indemnitzarà el consorci de compensació d’assegurances. Aquest és una entitat pública que cobreix riscos de caràcter extraordinari.

 

Judit Latre
Assessora en assegurances d’Automòbils

 

 

VOLS SABER MÉS SOBRE L'ASSEGURANÇA DEL TEU VEHICLE?

Deixa les teves preguntes i et respondrem el més aviat possible

Nom i Cognom

Correu electrònic

Comentaris

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment